GİRESUN PİRAZİZ İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2017 Yılı Erasmus+ Okul Eğitimi Personel Hareketliliği ve 2017 Erasmus+ Mesleki Eğitim Öğrenici ve Personel Hareketliliği Projeleri Başvuru Sonuçları

2017 Yılı Erasmus+ Okul Eğitimi Personel Hareketliliği ve 2017 Erasmus+ Mesleki Eğitim Öğrenici ve Personel Hareketliliği Projeleri Başvuru Sonuçları

2017 yılı Erasmus+ Ana Eylem 1 Okul Eğitimi Personel Hareketliliği (KA101) Faaliyeti kapsamında sunulan proje tekliflerinin değerlendirme süreci tamamlanmıştır. Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Başkanlığına sunulan 3500 proje teklifinden uygunluk kriterlerini taşıyanlar içerik değerlendirmesine alınmış ve her biri en az iki bağımsız dış uzman tarafından değerlendirilmiştir. İçerik değerlendirmesi sonucunda ve mevcut bütçe imkanları çerçevesinde, 113 proje teklifi hibe desteği almaya hak kazanmış, 85 proje teklifi  yedek olarak belirlenmiştir. İlçemiz 15 Temmuz Şehitler Ortaokulu " Değişime ve Dönüşüme Çağrı; 21. Yüzyıl Becerilerinin Eğitime Entegrasyonu" Proje adıyla 21.528,00 AVRO (azami) hibe desteği haketmiş olup İl genelinde bu kapsamda kabul edilen 3 projeden 1 olarak ilçemizi gururlandırmıştır.

2017 yılı teklif çağrısı dönemi Erasmus+ Mesleki Eğitim Öğrenici ve Personel Hareketliliği faaliyeti kapsamında sunulan proje tekliflerinin değerlendirme süreci tamamlanmıştır. Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Başkanlığına sunulan 1944 proje teklifinden uygunluk kriterlerini taşıyanlar içerik değerlendirmesine alınmış ve her biri en az iki bağımsız dış uzman tarafından değerlendirilmiştir. İçerik değerlendirmesi sonucunda ve mevcut bütçe imkanları çerçevesinde, 526 proje teklifi hibe desteği almaya hak kazanmış, 213 proje teklifi  yedek olarak belirlenmiştir. İlçemiz Piraziz İsmail Yücel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi " Kızlara Meslek İstihdama Destek Yolunda Avrupa Stajı" Proje adıyla 28.438,00 AVRO (azami) hibe desteği haketmiş olup İl genelinde bu kapsamda kabul edilen 3 projeden 1 olarak ilçemizi gururlandırmıştır.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Burhan Bayrak yaptığı değerlendirmede; “İlçemizde 21. yüzyıl öğrenme becerilerinin tüm araç, yöntem ve teknikleri azami ölçüde kullanılmaya çalışılmaktadır. Okul ve kurumlarımızda çalışan meslektaşlarımız öğrenme-öğretme faaliyetlerini sadece sınıf-okul dar alanı içine hapsetmek yerine, çocuğun hayatını sürdürdüğü her ortamda devam ettirmeye gayret göstermektedirler. Asıl gelişmenin sürekli öğrenmekten geçtiği bilincinde olan eğitimciler, eğitimin tüm paydaşlarını sürece dahil etme çabası içindeler. Sadece Erasmus+ kapsamında değil, ulusal ve yerel projeler kapsamında da İlçemiz hedef büyüterek ilerlemeye devam ediyor. Çocuğun geleceğine olumlu anlamda dokunan her meslektaşımızı, bu sonucu bize yaşatan emeği geçenleri tebrik ediyoruz.” dedi. 

YENİ MAH. HÜKÜMET CAD. HÜKÜMET KONAĞI KAT 2 NO 8 PİRAZİZ / GİRESUN - (0 454) 361 3564 / (0 454 ) 361 3637

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.