GİRESUN PİRAZİZ İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı Açılış Mesajı

Milli Eğitim Müdürümüz Burhan BAYRAK´ın Eğitim Öğretim Yılı Açılış Mesajı
2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı Açılış Mesajı

 

Sevgili Öğrencilerimiz, Değerli Meslektaşlarımız, Kıymetli Velilerimiz;

            Eğitim öğretim serüveni insanı hayata hazırlayan en önemli yaşam kesitidir. İnsan yavrusu henüz dünyaya gelmeden başlayan bu serüven yaşadığımız her gün aralıksız devam etmektedir. Öğrenmek ve öğrendiğini uygulamak, düzeltmeler ve yeni öğrenmelerle devam eder gider….

            Okul binaları çocukların terbiye edildiği mekanlar olmaktan çıkalı yıllar oldu. Eğitim programları okullarda çocukları hayata hazırlamak üzere yapılandırılmıştır. O halde, “öğretmen” öğretmen rolünden bir an önce çıkmalı, bu tanımlamayı terk etmelidir, “öğretmen” bu süreçte “öğrenen” pozisyonunda yerini almalıdır. Aslında eğitim öğretim faaliyetinin öğretmenin öğrenme yolculuğu olduğu bilinci ile hareket etmesi zorunluluk haline gelmiştir. Öğrenme yeteneğini geliştirememiş insanların öğretmenlik mesleğine ve öğrenme paydaşlarına olumlu katkı sağlaması düşünülemez. “Olumlu izler bırakanlar” olarak insanın hayatına dokunmak hem mevzuat hem de pedagojik sorumluluğumuz, görevimizdir.   “Öğrenenler” olarak sürekli kendimize yatırım yapmak durumundayız, aksi takdirde içinde bulunduğumuz çağın çok gerilerinde kalırız. Kendimizi yeniden öğrenmeye, araştırmaya, okumaya, sorgulamaya odaklamak durumundayız. Eğitim öğretim kitle imha silahlarından daha etkilidir, eğer insanlık adına iyi şeyler yapmak zorunda isek son gelişmelerle donanmış olmak zorundayız. Toplumlara yararlı veya zararlı yön vermek isteyenler eğitim öğretim kanalını kullana gelmişlerdir; ülke olarak bunun acılarını yaşadık, yaşıyoruz. Terk edilecek, sonraya ötelenecek bir çocuğumuz yoktur. Onlara bizler sahip çıkmazsak, sevmez, saymazsak şer odakları sahipleniyor.. Çoşkun ırmak gibi akan çocuğun, gencin önüne duvar örmek yerine, yolunu açan, akışını hızlandıran hamleler, çalışmalar içinde olmayız.

            Somut düşünme basamağının sonlandığı dönemlerde okulla tanışan insan yavrusu, ailede temel becerileri almış olarak karşımıza çıkar. 5-6 yaşlarındaki insan beyninin yaklaşık %70 gelişim sürecini tamamlamıştır. Planlı eğitim öğretim yaşantısı için %30’luk dilim kalmıştır. Aile insanın hayatının temellerinin atıldığı toplumsal yapıdır. Okulun ilk günlerinde çocuklar ailelerinin birebir kopyası olarak karşımıza çıkar, okuldan üst düzeyde beklenti içine girmek, aslında kendi aile yaşantımızın sorgulanma dönemidir. Temel becerilerin yanlış öğrenilmişlerini düzeltme çalışmaları öğretmeni zorlamakta, belki de ebeveynle uzlaşma ihtiyacı doğurmaktadır. Sevgi, saygı gibi temel değerlerimizin birçok davranışın sorun olmasını engellediği, güçlü bağların kurulmasına zemin hazırladığı bilinmektedir. 

            2018-2019 Eğitim Öğretim Yılında etki ve sorumluluk alanımızda; bilimsel araştırmaların daha çok olduğu, sorgulama yapan ve “ben bunun neresindeyim?” sorusunu soran meslektaşlarımızın sayılarının çoğaldığı, değerleriyle bütünleşmiş ve davranışlarıyla gösterilen eğitim paydaşlarının olduğu bir yıl olmasını diliyoruz.

Burhan BAYRAK      

İlçe Milli Eğitim Müdürü

YENİ MAH. HÜKÜMET CAD. HÜKÜMET KONAĞI KAT 2 NO 8 PİRAZİZ / GİRESUN - (0 454) 361 3564 / (0 454 ) 361 3637

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.